Det var en gång i Hälsingland

”Det var en gång i Hälsingland” innehåller 13 sagor som bygger på gamla berättelser och historiska händelser. Boken ges ut av Hälsinge Akademi och är rikt illustrerad av konstnärerna Jens Ahlbom och Ann-Caroline Breig.  Möt listiga fäbodstintor, djärva upprorsmakare, mytomspunna spelmän, sjömonster, rövare – och lär känna flickan från Enånger som 1599 fick följa med det stora skeppet Samson ut i världen.

– Vi vill bidra till att hålla landskapets rika berättartraditioner levande, säger Thomas von Wachenfeldt, ordförande i Hälsinge Akademi. Det här är en bok som också passar att läsa högt. Kanske väcker den dessutom intresse för hur tidigare generationer har levt här i Hälsingland.

”Det var en gång i Hälsingland”…” är fantasi och fantasy men ger också plats för verkligheten. Till varje saga finns en faktaruta som ger en historisk inramning. Författare är Jens Ahlbom, Lars Ilshammar, Gunilla Kindstrand, Lars Nylander, Jonas Sima, Claes Sundelin och Thomas von Wachenfeldt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.