Nu kan du beställa Hälsingeliv!

HälsingelivHälsinge Akademis nya bok ”HÄLSINGELIV, Nya hemligheter, hemskheter och härligheter” finns nu att beställ. Boken, som är på ca. 300 sidor, kan beställas direkt från Akademins skrivare Jonas Sima, tel. 08-80 73 73 eller e-post jonas@sima.nu. Den kostar 250 kr + porto. Intäkterna går oavkortat till Akademins stipendiefond för yngre kulturutövare i landskapet.

Hälsingeliv är en sorts fortsättning på Akademins succébok från 2006, ”Här är platsen, Hemskheter och härligheter i Hälsingland”, som trycktes i två upplagor. I den nya boken medverkar samtliga tio av Akademins ledamöter med texter, foton och illustrationer, men också ytterligare ett tiotal skribenter och illustratörer med hälsingeanknytning, som Olle Häger, Lars Ragnar Forssberg, Gertrud Haglund, Maya Halldén, Lennart Nellbeck, Kerstin Svevar, Östen Eriksson, Per Runesson, Lars Ahlbom och Maria Vallström.

Som alltid svarar hälsingekonstnären Mårten Andersson för bokomslaget. Jens Ahlbom och Elena Semenova svarar för formgivningen. Redaktörer är Jonas Sima och Claes Sundelin.

 

Ett svar på ”Nu kan du beställa Hälsingeliv!

  1. Hej.
    Jag tillhör styrelsen i hälsinge gille och vi har beslutat på årsmöte att gillet ska upphöra from 2016. Årsmötet har beslutat att vårt resterande medel skall tillfalla hälsinge akademi, jag vil att ni sänder mig ert postgironummer så att vi kan översända vår ”donanation” till er. jag hittar ingen sådan info på er hemsida. behöver snabbt info från er.
    MVH
    Urban Johansson
    Telnr: 070-6555749

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.