Albin Deiaco vann skrivartävlingen!

Med Musiken i huvudet var temat för årets skrivartävling för dig som bor eller kommer ifrån Gävleborgs län och är 25 år eller yngre. Och juryn har nu utsett Albin Deiaco från Engelska Skolan i Gävle till vinnare.

För andra gången har Hälsinge Akademi och P4 Gävleborg, i år även tillsammans med Folkteatern i Gävleborg, samarbetat i jakten på talangfulla skribenter i eller från länet. I årets tävling önskade vi oss en blandning av text och musik för att skapa en upplevelse och en spännande samklang mellan texten och den musik som valts till den. Ett femtiotal bidrag skickades in.

Juryn som har bestått av Frida Olsson från Radio Gävleborg, Michael Cocke från Folkteatern i Gävleborg och Viveka Sjögren från Hälsinge Akademi har efter många, många mejl utsett en vinnare:

Vinnaren i årets tävling är Albin Deiaco från Engelska Skolan i Gävle. Juryns motivering:

”Med en innerlig och direkt röst delar Albin Deiaco med sig av sina känslor kring barndomens magi och den smärtsamma, men ofrånkomliga insikten att han idag, som en äldre Albin, inte längre äger tillträde till den yngre Albins många stunder av lycka och äventyr i spelet World of Warcrafts värld. Den mollstämda musiken Elwynn Forest, som är hämtad ur spelet, lägger sig som en dubbel klangbotten till Albins text; dels som direkt länk till WoW, dels som en illustration till sorgen över att inte längre bli insläppt – över att något som känts så viktigt måste förminskas för att ge plats åt det nya. Någon slags skog tvingas vi kanske alla att lämna bakom oss, och Albins raka och personliga ton gör det lätt att känna vad han känner, även för den som aldrig iklädd mantel, svärd och mod förirrat sig in i de vackra, virtuella skogarna i Elwynn.”

Bidragen lästes in av skådespelare från Folkteatern i Gävleborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.