Ny bok om vikingarnas slavar

Hur såg det nordiska slaveriet ut under vikingatiden? Finns det över huvud taget möjlighet att skapa sig en uppfattning om det? Professorn och ledamoten i Hälsinge Akademi Stefan Brink har formligen dammsugit alla upptänkliga källmaterial och behandlar arkeologi, runor, ortnamn, personnamn och etymologi i jakten på en ny och säkrare bild av det nordiska trälbegreppet. Nu kommer hans bok om vikingarnas slavar ut på bokförlaget Atlantis.

Stefans bok recenseras  mycket positivt i Svenska Dagbladet och kommenteras av Lars Linder i Dagens Nyheter, som ser samband med dagens RUT-debatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.