Hälsingland hemma i Uppsala

Den 27 september gästar Hälsinge Akademi Gästrike-Hälsinge Nation i Uppsala och bjuder på ett spektakel med bilder, ord och toner där riksspelman Björn Ståbi och Eiwor Kjellberg från Järvsö Låtverkstad musicerar jämte jazzmusikern Ola Granath och Östen ”med resten” Eriksson underhåller.

Etnologen Maria Vallström och kulturjournalisten Gunilla Kindstrand diskuterar landskapets roll i en framtida storregion tillsammans med publiken, som och även får se gladdokumentären ”Glada Hudik” tillsammans med filmaren Jonas Sima.

Kvällens tema är bilder av Hälsingland och vad landskapsidentitet var förr och kan vara idag och i framtiden. Medverkande: Björn Ståbi, Östen Eriksson, Claes Sundelin, Jonas Sima, Maria Vallström, Eiwor Kjellberg, Ola Granath, Gunilla Kindstrand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.